Dag 1 Amsterdam – Miami

Op maandag 4 mei vertrok onze vlucht vanaf luchthaven Schiphol Amsterdam richting Miami International Airport. Om 10:00 uur ‘s ochtends vertrokken we vanaf Marken en waren we ruim op tijd op Schiphol voor onze vlucht met Martinair van 13:55 uur naar Miami.

Om 17:15 uur lokale tijd kwamen we aan in Miami. Een half uur voor op schema. Nadat we met de taxi de Airport hadden verlaten waren we eigenlijk binnen no time bij ons hotel: het RIU Miami Beach Hotel. We konden meteen onze kamer op en het hotel een beetje verkennen. Na het diner en een paar borrels gingen we toch echt vroeg het bedje in.

 

 

Dag 2 t/m 5 - Miami

De eerste dagen van onze vakantie hebben we ons prima vermaakt bij ons hotel. De ligging was misschien een beetje ver bij van South Beach vandaan, maar het hotel zelf was super. In het hotel hadden een goed ontbijt buffet, konden we diverse excursies en transfers boeken, hadden we handdoeken service en zaten we niet alleen bij een mooi zwembad maar ook direct aan het strand! Helemaal goed dus.

 

 Na Little Havana rijden we verder richting Down Town Miami en gaan we op zoek naar Bayside marketplace aan Biscayne Bay waar we op onze boot stappen voor onze trip over het water. Tijdens deze tocht varen we langs de huizen van diverse sterren als Ricky Martin, Gloria Estefan, Enrique Iglesias, Carmen Electra en ga zo maar door. Ook hier zijn diverse huizen weer gebruikt als film locatie van o.a. Bad Boys en Scarface. Na deze bootrit rijden we nog een stukje door Down Town Miami en gaan we weer richting ons hotel.

Op dag 4 (7 mei) hadden we een Miami City Trip geboekt bij onze shop manager van het hotel. Tijdens deze tour zijn we naar diverse wijken geweest van Miami. Allereerst reden we door South Beach. In deze wijk direct aan het strand is het Art Deco district gelegen welke bestaat uit diverse gebouwen in authentieke stijl. Ook zijn hier diverse bekende restaurant en clubs welke veel terugkomen in films (o.a. Scarface) en welke soms ook door bekende sterren beheerd worden. Daarna vertrekken we richting Coconut Grove. Deze wijk is onder andere bekend om de diverse film locaties. Hier krijgen we ook even de tijd een klein winkel centrum in te duiken voor de eerste souvenirs.


Na deze stop rijden we door naar Coral Gables. In deze wijk staat het bekende Biltmore hotel en golf resort. Dit hotel is de filmlocatie geweest voor de film Bad Boys. Na een stop gemaakt te hebben bij het historische zwembad van deze wijk (wat momenteel gesloten was vanwege restauratie) gaan we verder richting Little Havana. In deze wijk zijn de vele Cubaanse vluchtelingen gesetteld toen zij na de revolutie van Fidel Castro Cuba uitvluchten. Mede door deze grote hoeveelheid vluchtelingen spreekt momenteel circa 72% van de inwoners van Miami Spaans. Naast Cubanen komen er ook veel vluchtelingen uit bijvoorbeeld Haïti.

 


Dag 6 - Miami – Inscheping Carnival Liberty

Zaterdags konden we vanaf 12:30 uur inschepen op onze cruise. ’s Ochtends hebben we dus eerst nog lekker ontbeten in ons hotel en om 12:00 uur namen we een taxi naar the Port of Miami (de haven dus). Onze boot lag al klaar samen met nog twee andere schepen.

De check-in ging zeer voorspoedig en om 13:30 uur konden we onze hut in. De koffers waren er nog niet maar dat kwam helemaal goed. De boot was trouwens echt mega groot. We zijn niet verdwaald, maar dat komt meer omdat er overal bordjes hangen. Er zit wel echt van alles op: een casino, tig restaurants, zwembaden, water glijbaan, hot tubs, shops, bars en ga zo maar door. Onze hut is simpel, maar heeft alles wat je nodig hebt. Onze kamer heeft een twee persoonsbed, een tv, een aparte badkamer met douche en toilet, kaptafel/bureau en voldoende kastruimte. Meer heb je toch niet nodig?

Om 16:00 uur was het tijd voor de verplichte boat drill. Alle passagiers moesten hun reddingsvesten halen uit de kamer en verzamelen op dek 4 bij hun toegewezen deel. Een langdurige maar natuurlijk nuttige zaak. En een belachelijk gezicht natuurlijk al die mensen in reddingsvesten. Sommige passen die dingen trouwens niet eens: zo verschrikkelijk dik zijn bepaalde personen.

’s Avonds zijn we ingedeeld in de Silver Dining Room voor de late zitting aan tafel 534. Elke avond heb je een dezelfde vaste obers die je helpen om een keuze te maken uit het uitgebreide menu voor die avond.

 

 

Dag 7 – Half Moon Cay (Bahamas)

Deze dag (zondag) zijn we ’s ochtends met een tender ship aan land gebracht op de Bahama’s. Er was op dit eiland namelijk geen echte haven voor een boot van formaat. Maar omdat er ook een hoop mensen wat langer bleven liggen werd de stroom bezoekers aardig verdeeld. Op Half Moon Cay hadden we een fiets excursie geboekt. Voor de tijd konden we eerst nog wel even op het strand liggen en lekker zwemmen/snorkelen. Het water was hier echt sprookjesachtig blauw! Na de excursie op de fiets ging Richard weer aan boord en is Marjolein op Stingray Adventure gegaan. In een afgesloten gedeelte van een lagoon zwommen een negental roggen. Met deze roggen konden we een kwartiertje snorkelen en daarna kregen we de mogelijkheid om ze te voeren. Dat betekende in het kort dat het inktvisje wat je in je hand kreeg binnen een seconde eruit gezogen werd en vissenvoer werd. Heel bijzonder.

Om 3 uur moest iedereen weer op het schip terug zijn. Dit werd dus een massale uittocht van het eiland en de rij voor de boten was dan ook extreem lang. Gelukkig werden er nummers uitgedeeld en kon je aan de bar zitten wachten tot je aan de beurt was. Op de boot zelf hebben we nog mee gedaan met een sportquiz. Voor ons Europeanen erg moeilijke vragen, maar Richard had er toch acht van de twintig goed. Na een heerlijk diner in de Silver Dining Room en nog wat borrels bij diverse barretjes konden we onze hut opzoeken.

 

 

Dag 8 - Fun day at Sea

Op deze zeedag hebben we lekker de hele dag niks gedaan. Een beetje genieten van de boot bij het zwembad en de bar. Omdat vandaag de zon lekker schijnt is dit een heerlijke dag om bij te komen van de dingen die we al gezien en gedaan hebben en ons voor te bereiden op de zaken die komen gaan. Met een straf windje voeren we van de Bahamas naar St. Thomas; een van de Amerikaanse Maagdeneilanden.

’s Avonds was het Captain’s Diner. Iedereen werd uitgenodigd op zijn best en mooist gekleed naar de cocktail party van de kapitein te gaan. Hier werden alle hoge officieren voorgesteld en kregen we de drankjes op kosten van de rederij.

 

 

Day 9 – St Thomas (US Virgin Islands)

In de haven van St. Thomas kwamen we rond half acht aan. Nadat we eerst ontbeten hadden zijn we naar "Paradise Point" gegaan met een kabellift. Vanaf dat punt had je echt een geweldig uitzicht over de eilanden rondom St. Thomas. Verder was het er wel erg warm en benauwd. Nadat we beneden wat winkeltjes gingen bekijken maakten we iets mee wat we nog niet gezien hadden hier: een paar heftige regenbuien. Dat zette de straten van St. Thomas gelijk blank! Toch bleef het een graadje of 26, 27 dus het was eigenlijk wel welkom zo’n buitje. De winkeltjes in St. Thomas staan vooral bekend om hun sieraden (goud, zilver, diamanten) en hun tax free shopping. Omdat de dollar ook al niet erg hoog stond was het dus erg leuk om op zoek te gaan naar wat mooie glimmers.

Richard kon ’s middags doen wat hij wilde, want Marjolein had een Scuba Dive (duiken in de Caribische zee) geboekt. In totaal heeft ze twee duiken gedaan: een van 36 minuten (bij Cartze) en een van 37 minuten (bij Wye Reef). Met een onderwatercamera kon ze een hoop foto’s maken.

 

  

Day 10 – San Juan (Puerto Rico)

Toen wij in San Juan aankwamen regende het. Heh bah, daar zaten we nou net níet op te wachten. Maar goed, we hadden een tour naar het REGENwoud geboekt dus hoorde regen er ook wel bij natuurlijk. En regenen deed het in het regenwoud! Als een malle! Het mocht de pret niet drukken want we schaften gewoon allemaal een poncho aan, zodat we evengoed de bus uit konden op een aantal plaatsen. We kregen een prachtige tour door El Yunque en onze gids Nelson vertelde heel goed en duidelijk wat er allemaal te zien was. We kregen ook de mogelijkheid één van de korte hiking routes te lopen. Daarna zijn we nog naar het visitors centre geweest waar we wat meer konden lezen over het stukje regenwoud. Na een rit van ongeveer een half uur waren we weer terug op de boot waar we nog even konden genieten van het zwembad terwijl de boot de haven alweer uit voer!

 

 

 

Day 11 – Grand Turk (Turk & Caicos Islands)

Dit eiland is afgelopen september hard gegrepen door een orkaan, die destijds vrijwel alles omver blies. De bevolking heeft hier hard gewerkt om alles weer netjes en mooi te krijgen. En dit was dan ook pas de tweede keer dat Carnival het eiland weer aandeed. Ook hier wat regen in de ochtend, maar nat zouden we vandaag tóch al worden. We gingen namelijk diepzee vissen! Het bootje (met zes passagiers en twee man bemanning) beukte tegen de golven in en al gauw was iedereen doorweekt. Wat zwemt er zoal daar bij Grand Turk? Barracuda’s, tonijn, haaien en wat nog meer. Wij visten met name op de barracuda. Gelukkig hebben we er allebei eentje boven mogen halen. Het waren flinke jongens van rond de 1.60 meter. Dat was pittig werken om ze boven te krijgen! Ook dit was weer een hele gave ervaring en we zijn blij dat we dit dan ook gedaan hebben.

 

 

 

Day 12 – Fun day at sea

Ook vandaag hebben we weer lekker niks gedaan. Wel moesten we voor 22:30 uur onze koffers buiten zetten, zodat deze een dag later bij het uitchecken klaar zouden staan bij de douane. Maar we konden de hele dag nog genieten van de stralende zon en alle luxe op de boot!

 

 

Day 13 and 14 – Terug in de haven van Miami, Everglades en terug naar huis

Om 8:00 uur ’s ochtends moesten we verzamelen in de Venetian Palace. Dit was het theater (op de boot) waar we als één van de eersten van boord konden. Wij mochten zo vroeg omdat er op de kade een bus klaar stond om ons naar onze laatste excursie te brengen. Omdat wij pas om 19:55 uur terug moesten vliegen hadden we nog de hele dag om wat van de omgeving van Miami te zien en we wilden nog heel graag naar de Everglades. Bij de Everglades aangekomen maakten we eerst een tochtje met een airboat. Deze boten zijn zeer geschikt voor de Glades omdat zij vrijwel geen last hebben van alle waterplanten. Nadat we diverse krokodillen/alligators gezien hadden kregen we nog een show te zien waarin een jongen liet zien wat je zoal met zo’n beest (krokodil) kon doen. Eigenlijk waren ze namelijk niet gevaarlijk voor mensen want wij zijn te groot. Gellukkig hebben we dat niet van dichtbij hoeven te testen.

Na de tour werden we naar de luchthaven gebracht waar we al om 13:00 uur aankwamen. We moesten dus nog wel even wat tijd daar doorbrengen. Gelukkig waren en een paar leuke restaurants en barretjes dus was dat geen probleem. Een dag later landden we om 10:45 uur in Amsterdam. De vakantie zat er (helaas) al weer op!